Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek özel okul teşvik desteği detaylarının yer aldığı e-Kılavuz’u hazırlıyor. Kılavuz MEB’in resmi internet adresinden Ağustos ayı içerisinde bildirilecek.

Özel okul teşvik kılavuzunun yayınlanması ve diğer gelişmelerden haberdar olmak için buraya tıklayarak formu doldurunuz.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Destekten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS üzerinden, öğrenciler ise e-Okul üzerinden Ağustos – Eylül 2016’da başvurularını yapacak. Tercih işlemi yapacak öğrenciler, Eylül’de ilan edilecek. Öğrencilerin tercihleri ise Eylül’de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının Eylül’de ilan edilmesinin ardından, Eylül’de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı Eylül’de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise Eylül 2016’da gerçekleştirilecek.

2016-2017 ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Veliler, eğitim ve öğretim desteği almak için e-Okul üzerinden kayıtlı olduğu resmi okul müdürlüklerine başvurabilecek.

Özel okul teşviki öğrenci başvurusu yapmak için tıklayın.

Özel okul teşviki kurum başvurusu yapmak için tıklayın.

8. sınıf öğrencileri ise Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine (TEOG) göre yerleştirme sonuçlarının ilanından önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden özel okul teşviği için başvuru yapabilecek. Bu öğrencilerden başvuru işlemini gerçekleştirmeyenler, yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra kaydoldukları okul müdürlüğü üzerinden başvuruda bulunabilecek.

2016-2017 Özel okul devlet teşviki şartları neler? Tıklayın

Özel okul devlet teşviki nasıl alınır? Tıklayın  

Özel okul teşviki, diğer burs ve teşviklerden haberdar olmak için buraya tıklayarak formu doldurunuz.

Yorum Yazın