Temel Lise Nedir?

İçinde bulunduğumuz son 2 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karar verilen dershanelerin kapatılması büyük bir tepki ile karşılandı. Dershanelerin verdiği bire bir dersler, deneme sınavlarının sayısının fazla olması gibi bir takım avantajlar ile öğrenciler, yerleştirme sınavlarına kendinden emin bir şekilde hazırlanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu gerekçelerin kabulu ile dershaneler kapatılsa da, buna itiraz eden dershaneler için çözüm önerisi yine devletten geldi..

Temel lise adı verilen bu kavram aslında dershanelerin Milli Eğitim Bakanlığı onayını almış ve diploma verebilecek statüye gelmesini sağlamak amacını taşıyor. Örnek vermek gerekirse, kapatılan Uğur, Final gibi dershanelerin isimleri ve işleyişleri artık, Uğur Temel Lisesi, Final Temel Lisesi olarak devam etmekte. Temel lise broşürlerini, reklamlarını gören insanlar ise elbette temel lise nedir diye bir merak içindeler. Bu kavram henüz çok az bilindiği için, makalemizde temel lise nedir, temel lise fiyatları, temel lise ücretleri nelerdir gibi konulara değineceğiz.

Temel lise nedir?

Yasa ile kapatılan dershanelerin misyonlarını bozmadan detaylı bir eğitim sistemi ile Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir program ile, öğrencilere hizmet vermek amacıyla dönüştürülmüş okullardır.

Temel lise ücretleri ne kadardan başlıyor?

Şehirlere ve okullara göre değişen temel lise fiyatları, dershaneye kayıt ücretlerine benzer rakamlarla karşımıza çıkıyor. Temel lise ücretleri hakkında doğru bilgiye “Temel Liseler” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Temel lisenin avantajları nelerdir?

  • Bu okullar tıpkı bir dershane mantığı ile çalışarak, öğrencileri direk sınava hazırlama amacıyla hizmet verir.
  • Deneme sınavlarının sık olması ve birebir ders gibi alternatif çalışma yöntemleri ile de öğrencinin başarılı olmasını sağlamaktadır.
  • Teog sınavında sıkıntı yaşayanlar için iyi bir çözüm alternatifi sunmaktadır.
  • Sınavsız bir şekilde öğrenci kayıt olabilir.
  • Hem okul hem de dershane mantığı ile öğrenci, diğer lisede eğitim gören rakiplerine karşı sınava daha iyi hazırlanır.

Temel liseye kayıt için şartlar nedir?

Temel liselere kaydolmak için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Ortaokulu bitiren herkes başvuru yaparak, temel lise eğitimi alabilir. Örgün öğretim gören liseli öğrenciler de geçiş yapabilir.

Yorum Yazın