LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LYS soru ve cevapları, son LYS oturumunun da sonlanmasının ardından ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki LYS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) soru ve cevapları, sınavın hemen ardından ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Öğrenciler site üzerinden LYS-1 (Matematik), LYS-2 (Fen Bilimleri), LYS-3 (Edebiyat – Coğrafya) ve LYS-4 (Sosyal Bilimler) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarına erişebiliyor.

LYS Soru ve Cevapları İçin Tıklayın!

ÖSYM’nin her sene yaptığı uyarıyı hatırlatalım: Fikri ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olan ve telif hakkı ÖSYM’ye ait olan sorular, kurumun yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih her sene ÖSYM’nin sınav takvimine göre belirleniyor. Buna göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından 11 Temmuz olarak belirlendi. Öğrenciler 11 Temmuz günü LYS sonuçlarına ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ulaşabilecek.

Sosyal Medyada LYS Yankıları

Yorum Yazın