Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Kulübü öğrencileri, 2 Nisan Otizm Farkındalık günü dolayısıyla Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri ile kucaklaştı.

“Otizm bir rahatsızlık değil, farklılıktır.”

Manisa Salihli Kudret Demir Ortaokulu Müdürü İlker Atalay, “Engelli öğrencilerin keyiflerince bir gün geçirdikleri etkinlikte ortaya çıkan görüntü aslında anlamlı bir mesaj oldu. Etkinliğimizin organizasyonunu yapan Robot ve Uzay Kulübündeki öğrencilerimize teşekkür ederim. Otizm, bir rahatsızlık değildir bir farklılıktır. Bunun farkındalığını sağlamak için böyle bir etkinlikte bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz Robot dersinde öğrendiklerini, engelli arkadaşlarına anlatarak çok güzel bir kaynaşma sağladılar” dedi.

Salihli Kudret Demir Ortaokulu Müdür Yardımcısı Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın da yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gözaydın, okullarında bulunan Atölye, Robot ve Eğitim araçları ile Eğitimde Teknolojiyi kod yazarak, yaparak ve yaşayarak öğrettiklerini ve bu konuda örnek olduklarını, bundan sonra da engelli öğrencilerle birlikte olmaya devam edeceklerini, böyle özel bir günde Özel eğitim öğrencilerini ağırlamaktan Robot ve Uzay Kulübü olarak gurur duyduklarını söyledi.

Yorum Yazın