E-Okul Nedir?

E-Okul Nedir?

E-okul, Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri tarafından 2007 Ocak ayında kullanıma açılmış olan web tabanlı bir sistemdir. E-okul sistemi sayesinde artık öğrenciler ve veliler hızlı bir şekilde okul bilgilerine ulaşabiliyorlar. Veliler artık çocuklarının notlarını öğrenmek için okula gitmek sorunda kalmayacak. Bu sistem sayesinde internet ortmamında E-okul girişi yapabilirsiniz. Giriş kısmına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek okul bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Sisteme giriş yaparken giriş bilgilerinizin doğruluğundan emin olun. Ayrıca okul ve giriş bilgilerinizi üçüncü kişiler ile paylaşmayınız. Kesinlikle “e-okul girişi nasıl yapılır?” demeyin; sisteme giriş oldukça kolay ve pratiktir.

E-Okul ile Veli Bilgilendirme Sistemi

Dokuz yıldır var olan ve gelişime açık bu sistem sayesinde veliler çocuklarının okul bilgilerine ulaşabilirler. MEB tabanlı olan bu sisteme veliler kendi bilgileri ile giriş yapabiliyorlar. Böylece çocuklarının eğitim hayatını yakından takip edebiliyorlar. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler öğretmenlerin öğrenciler hakkındaki düşüncelerine ulaşabilirler. Yetkililer öğrencilerin başarı durumunu daha iyi analiz etmek için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. İnternet ortamında e-okul vbs olarak aratarak veli olarak çocuğunuzun eğitim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu sistem sayesinde öğrencilerin ders notlarına, devamsızlık durumlarına, sınav tarihlerine, okul tarafından yapılan duyurulara ve merkezi olarak yapılan sınav giriş belgelerine ulaşabilirsiniz. Sistem güvenlik duvarı ile korunduğu için herkesin girmesine izin vermez. Böylece öğrenci bilgileri herkesle paylaşılmaz. Veliler dilerse T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapabilir. Ancak bu aşamadan sonra da bir güvenlik sorusu ile karşılaşacaklar. Bütün sistem Eğitim Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmekte ve kontrol edilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul Öğretmen Girişi

Veliler, öğrenciler ve öğretmenler aynı sistem üzerinden kendi bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Öğretmenler bulundukları sistemde her bir öğrenci hakkındaki düşüncelerini sisteme girerek velileri bilgilendirirler. Ayrıca her bir öğrencinin notlarını bu sistem üzerinden girerek hızlı ve etkili bir iletişim sağlanır. E-okul öğretmen girişi hem öğretmenlerimiz için hem de veliler için kolaylık sağladı. Kolaylık sağlamaya da devam edecektir. Ayrıca nerede olursanız olun bu bilgilere internet bağlantınız olduğu sürece ulaşabilirsiniz. Cep telefonunuzu kullanarak e-okul mobil uygulamasını telefonlarınıza indirebilirsiniz. Android ya da IOS tabanlı telefonlar için uyumlu hale getirilen bu uygulama ile veliler çocuklarının eğitimini daha yakından takip edebilecekler.

E-Okul Sınav Sonuçları

Sınav sonuçları genelde çocuklar tarafından saklanır ve anne baba ile paylaşılmaz. Bu sistem sayesinde bunun da önüne geçilmiştir. Veliler, e-okul sınav sonuçları ve diğer öğrenci bilgilerine web tabanlı e-okul öğrenci bilgi sistemi ile anında ulaşabilecekler. Eskiden veli toplantıları bir sınıfta yapılırdı ve veliler çocuklarının durumlarını detaylı olarak öğrenemezdi. Kalabalık bir sınıf olduğu için öğretmen de detaylı bir bilgilendirme yapamazdı. Bu aslında önemli bir eksiklikti. Çünkü veliler çocuklarının okuldaki eğitim durumları hakkında detaylı bilgiye sahip değildi. Hal böyle olduğunda veliler çocuklarının eğitim konusundaki eksiklerini göremediği için de yönlendirme yapamıyordu. Artık yeni sistemle bu durum sorun olmaktan çıktı.

Karne Notları Ne Zaman Açıklanacak?

Bir eğitim yılı bittikten sonra öğrencilere eğitim durumunu gösteren bir belge verilir. Biz bu belgeye karne deriz. Okul bittikten sonra her ailenin çocuğundan beklediği şey başarılı bir karnedir. Ancak öğrencilerin çoğu karnelerini anne ve babasından saklar. Artık bu gibi sorunlara çözüm getiren MEB, e-okul sistemi ile aileleri bilgilendiriyor. Siz de “karne notları ne zaman açıklanacak?” gibi sorularla beyninizi yormayacaksınız. İstediğiniz zaman karne notlarını görebilir, karne veriliş tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın